Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in bodite deležni novosti in omejenih posebnih ponudb.

Strinjam se s splošnimi pogoji.
Spoštujemo in varujemo vašo zasebnost.

 

Varovanje podatkov

Zagotavljamo vam varstvo vaših osebnih podatkov, ki nam jih boste posredovali pri naročilu in nakupu preko spletnega mesta www.universal-light.eu.

Splošni pogoji poslovanja spletne strani www.universal-light.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in kodeksi za e-poslovanje.
 

Na osnovi uredbe o varstvu podatkov (GDPR), pa se nam zdi pomembno, da veste kaj se dogaja z osebnimi podatki, ki nam jih zaupate preko izpolnjevanja obrazcev (registracijski, prijavni, kontaktni,…) in brskanja po našem portalu.
 
Podatke obdelujemo izključno za namene učinkovitega delovanja spletnega portala universal-light.eu. Brez vašega dovoljenja jih nikoli ne posredujemo tretjim osebam, razen kjer je to nujno potrebno za izpolnitev vaših zahtev (npr. oddano naročilo) ali za učinkovito delovanje portala universal-light.eu.
 
Prav tako se po najboljših močeh trudimo, da so vaši podatki varni in jih tako ščitimo pred vsakim nepooblaščenim dostopanjem, uporabo ali razkritjem.
 
 V kolikor kadarkoli podvomite v naše namene, ali enostavno le želite, da se vaši podatki izbrišejo iz naše baze nas kontaktirajte na support@universal-light.eu in izrazite vašo željo po izbrisu oz. obrazložitvi potencialnega dvoma.
 
Za boljše razumevanje katere podatke zbiramo, kaj z njimi počnemo ter kakšne so vaše pravice pa si lahko preberete v nadaljevanju.
 
1. Kdo upravlja z vašimi podatki?
Z vašimi podatki upravlja in jih obdeluje poslovni subjekt (v nadaljevanju upravljalec):
 
UNIVERSAL LIGHT d.o.o.
Cirkovce 1H
2326 Cirkovce
 
Elektronski naslov: info@universal-light.eu
 
2. S kom delimo podatke oz. kdo ima dostop do podatkov?

2.1. Upravljalec
V prvi vrsti imata dostop do vseh podatkov, torej tudi vaših osebnih podatkov, upravljalca spletnega portala universal-light.eu omenjenega v prvi točki.
 
2.2. Ponudnik spletnega gostovanja
Do vseh podatkov ima dostop tudi subjekt zadolžen za nemoteno dostopnost spletnega portala universal-light.eu (spletno gostovanje). Njegov dostop do podatkov je bolj teoretičen, saj v praksi nimata nobene funkcije oz. potrebe po dostopanju ter obdelavi osebnih podatkov. Dostop je potreben izključno zaradi tehnične narave storitve, ki zajema tudi varovanje ter nemoteno delovanje podatkovne baze, kjer so shranjeni osebni podatki.
 
Ta poslovni subjekt je A-54 Group Ltd.
 
2.3. Sodelavci ki izvajajo storitve oz. praktiki
Sodelavci oz. praktiki spletnega portala universal-light.eu sami po sebi nimajo dostopa do nobenih osebnih podatkov obiskovalcev in registriranih uporabnikov portala. Jim pa posredujemo določene osebne podatke v primeru, da obiskovalec oz. uporabnik naroči storitev za katero je potrebno posredovanje določenega osebnega podatka zahtevanega za izvedbo storitve. Privolitev je potrebna ob vsakršnem posredovanju osebnih podatkov. Soglasja torej nikoli ne hranimo za bodoče.
 
2.4. Tretje osebe
Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam je na portalu universal-light.eu se ne izvaja, razen v primeru posebnega soglasja naročnika, v kolikor bi to bilo nujno za izvedbo določene storitve.
 
Na posredovanje teh podatkov ter njihovo obdelavo pa imate nekaj vpliva vi obiskovalci in uporabniki portala universal-light.eu. Več o tem, kaj lahko storite, da se vaši podatki ne posredujejo in obdelujejo lahko preberete v naslednji rubriki »Spletni piškotki«.
 
Storitve, ki jih uporabljamo in pri katerih pride do posredovanja osebnih podatkov:
 
Google Analytics
Google AdSense
Facebook 
 
Poleg podjetjema, ki omogočata zgornje storitve (torej Facebook in Google), podatkov ne delimo z nobenim drugim podjetjem oz. tretjim osebam.
 
3. Spletni piškotki
Več o spletnih piškotkih ter katere uporabljamo na portalu universal-light.eu si lahko preberete tukaj.
 
4. Kako in katere podatke zbiramo ter v kakšne namene?
Zbiranje podatkov na portalu universal-light.eu je namenjeno izključno učinkovitemu delovanju portala in jih ne prodajamo oz. uporabljamo za nobene druge namene.
 
4.1. Obiskovalec
Obiskovalec je vsaka oseba, ki obišče naš portal in (še) ni prijavljena (log in) v portal. Kot obiskovalec imate sledeče možnosti deljenja svojih osebnih podatkov:
 
4.1.1. Prijava na e-novice portala universal-light.eu
Pri prijavi zbiramo dva osebna podatka: ime in elektronski naslov. Avtomatično se beleži tudi IP naslov. IP naslov se beleži zaradi varnostnih razlogov oz. za primer zlorabe.
 
Od prejemanja se lahko kadarkoli odjavite preko povezave na dnu vsakega posredovanega reklamnega sporočila ali preko uporabniških strani v ustrezni rubriki.
 
Kljub vsem varovalom lahko katerikoli obiskovalec v obrazec za prijavo vpiše vaš elektronski naslov, s čimer boste nanj prejeli potrditveno elektronsko sporočilo za prijavo. V tem primeru vas prosimo, da to sporočilo ignorirate, saj je tehnično nemogoče imeti nadzor nad takšnimi dejanji. Upravljalca spletnega portala universal-light.eu zato zavračata vsakršno odgovornost ob morebitnem tovrstnem dogodku. Kljub temu pa vpis ne bo potrjen, dokler ga ne boste potrdili s klikom na povezavo v prejetem sporočilu, zato od nas ne boste prejeli nobenih dodatnih elektronski sporočil, razen če boste vpis potrdili.
 
4.1.2.   Uporabniška registracija
Pri uporabniški registraciji zbiramo sledeče osebne podatke: ime, priimek, e-mail, geslo in telefonsko številko. Avtomatično se beleži tudi IP naslov. Elektronski naslov se primarno uporablja za vašo identifikacijo. Za potrditev le-te pa potrebujemo tudi vaše geslo. Spol je potreben za ustrezen prikaz vašega avatarja. IP beležimo zaradi varnostnih razlogov oz. za primer zlorabe.
 
4.1.3. Naročilo storitev
Prijava in naročilo na storitev je mogoča le na osnovi predhodne uporabniške registracije. Pri prijavi zbiramo sledeče osebne podatke: ime in priimek, telefon, email ter opcijsko sporočilo. Avtomatično se beleži tudi IP naslov.
 
Vsi vpisani podatki so potrebni za veljavno prijavo oz. naročilo storitev in se posredujejo upravitelju spletnega portala universal-light.eu. Le-ta se zavezuje, da bo podatke uporabil izključno za namene izvedbe naročila.
 
IP naslov beležimo zaradi varnostnih razlogov oz. za primer zlorabe.
 
Vsi omenjeni podatki se hranijo tudi v naši podatkovni bazi za namene agregirane evidence prijav oz. naročil ter kot varnostna kopija za primer težav pri posredovanju prijave oz. naročil.
 
4.2. Registriran uporabnik
Obiskovalec lahko postane registriran uporabnik na način da izpolni registracijski obrazec (uporabniška registracija) portala universal-light.eu. V tem primeru uporabnik samodejno določi geslo.
 
4.2.1. Oddaja komentarja
Komentar oz. mnenje uporabnika na portalu universal-light.eu je mogoče oddati pri vsaki ponudbi oz. članku in blogu.
 
Ob izpolnitvi obrazca za oddajo komentarja zbiramo sledeče potencialne osebne podatke: komentar. Avtomatično se beleži tudi IP naslov za primer zlorabe.
 
Ob objavi komentarja se poleg javno izpiše tudi vnešeno ime, katero je bilo vnešeno iz vaše strani ob sami oddaji komentarja. 
 
5. Koliko časa hranimo osebne podatke?
Vaše osebne podatke hranimo toliko časa kolikor jih potrebujemo za vašo prisotnost na našem portalu universal-light.eu.
 
6. Kako lahko svoje podatke spremenite (pravica do popravka)?
Svoje osebne podatke lahko kadarkoli spremenite. Za spremembo podatkov se morate prijaviti v uporabniške strani (z vašim elektronskim naslovom in geslom. V kolikor ste geslo pozabili, ga lahko ponastavite preko obrazca 'pozabljeno geslo').
 
Sprememba osebnih podatkov vam je na voljo v dveh rubrikah: »Prijavni račun« ter »Osebni profil«. V obeh rubrikah se v zgornjem desnem kotu nahaja gumb UREDI preko katerega pridete do obrazca, kjer lahko vaše podatke poljubno spremenite.
 
7. Kako lahko svoje podatke izbrišete (pravica do izbrisa)?
Svoje podatke lahko kadarkoli tudi popolnoma izbrišete. To lahko storite na dva načina:
 
Prvi način je, da se prijavite v uporabniške strani z vašim elektronskim naslovom in geslom. V kolikor ste geslo pozabili, ga lahko ponastavite preko obrazca 'pozabljeno geslo').
Izbris vam je mogoče preko rubrike 'Uporabniški račun'.
Lahko pa nam za izbris tudi pišete na support@universal-light.eu.
 
8. Ostale pravice
GDPR uredba določa še nekatere druge pravice, katere bomo navedli spodaj skupaj z malce bolj suhoparno pravniško obrazložitvijo. V praksi menimo, da vam bosta zgornji dve pravici prišli najbolj prav. Ju bomo pa še enkrat definirali tudi spodaj.
 
8.1. Pravica do dostopa do podatkov
Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od nas dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in dodatnih informacij v zvezi z obdelavo osebnih podatkov. Zahtevo za uveljavitev pravice dostopa do podatkov nam prosim posredujte na elektronski poštni naslov support@universal-light.eu.
 
8.2. Pravica do popravka
Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z njim. Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov. Zahtevo za uveljavitev pravice do popravka nam prosim posredujte na elektronski naslov upport@universal-light.eu.
 
8.3. Pravica do izbrisa (»pravica do pozabe«)
Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z njim, mi pa imamo obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati, če ne obstaja razlog zaradi katerega brisanje osebnih podatkov ni dovoljeno oz. imamo pravni interes, da podatke določen čas še vedno hranimo (npr. zakonska zahteva za hrambo določenih podatkov uporabnika, dokazovanje izpolnitve pogodbene obveznosti organizacije do uporabnika). Zahtevo za uveljavitev pravice do izbrisa nam prosim posredujte na elektronski naslov upport@universal-light.eu.
 
8.4. Pravica do omejitve obdelave
Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da omejimo obdelavo njegovih osebnih podatkov v skladu s predpisanimi nameni obdelave. Obdelavo svojih osebnih podatkov lahko omejite z zahtevo za omejitev obdelave, posredovano na elektronski naslov upport@universal-light.eu .
 
8.5. Pravica do prenosljivosti podatkov
Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da prejme osebne podatke v zvezi z njim, ki jih posedujemo, v strukturirani, splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga pri tem ovirali, kadar obdelava temelji na privolitvi uporabnika. Zahtevo za uveljavitev pravice do prenosljivosti podatkov nam prosim posredujte na elektronski naslov upport@universal-light.eu.
 
8.6. Pravica do ugovora
Uporabnik, na katero se nanašajo osebni podatki, ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim položajem, pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim, ki temelji na obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadevamo mi ali tretja oseba, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine uporabnika, na katerega se nanašajo osebni podatki, vključno z oblikovanjem profilov na podlagi teh določb. Osebne podatke v tem primeru prenehamo obdelovati, razen če dokažemo nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami uporabnika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
 
8.7. Pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov
Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico da poda morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov. Pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov, popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih podatkov nam prosim posredujte na elektronski naslov upport@universal-light.eu, ali s priporočeno pošto na sedež organizacije.
 
V primeru, da z našim odzivom, povezanim z zahtevkom za vpogled, popravek, prepoved obdelave ali izbris podatkov niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite nacionalnemu nadzornemu organu, na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana. 
 
9. Sprememba politike zasebnosti
Med posodobitvami in širitvijo naših storitev in izdelkov lahko Politiko zasebnosti spremenimo. Pridržujemo si pravico do sprememb kateregakoli dela Politike zasebnosti brez predhodnega obvestila. Spremenjena Politika zasebnosti prične veljati z dnem objave na naših spletnih straneh.
 
10. Končna določba
Imamo obveznost, da obdelujemo osebne podatke le za namene za katere smo jih zbrali. Zagotavljamo vam uresničevanje zgoraj opredeljenih pravic brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v roku enega meseca po prejema vaše zahteve. Rok za uresničevanje pravic si pridržujemo podaljšati za največ dva meseca ob upoštevanju kompleksnosti in števila prejetih zahtev. V kolikor nameravamo podaljšati rok vas bomo o tem obvestili najpozneje v enem mesecu od prejema zahtevka skupaj z razlogi za zamudo.
 
Kadar obstaja upravičen dvom v zvezi z identiteto posameznika, ki predloži zahtevo v zvezi s kakšno od njegovih pravic lahko zahtevamo zagotovitev dodatnih informacij, ki so potrebne za potrditev identitete posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.
 
Če so zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, očitno neutemeljene ali pretirane zlasti ker se ponavljajo, si pridržujemo pravico, da zaračunamo razumno pristojbino ali pa bomo zavrnili ukrepanje v zvezi s prejeto zahtevo.
 
Vse naše aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS  št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.).
 
Ta različica Politike zasebnosti velja od 25. 7. 2018.
 
11. Imate še kakšno vprašanje?
Za morebitne dodatne informacije smo vam na voljo na upport@universal-light.eu, kjer vam bomo z veseljem pomagali in odgovorili na zastavljena vprašanja ter upoštevali vaše predloge in želje.
 
Hvala za vaše zaupanje in da ste z nami.

PAZLJIVO IZBIRAMO

IN UVRŠČAMO STORITVE


Ponudnike storitev izbiramo na osnovi verodostojnih priporočil, dodatno pa
kvaliteto 
storitve pred samo uvrstitvijo v ponudbo tudi sami preverimo!


V kolikor ste ponudnik storitve, katero bi želeli uvrstiti na naš spletni portal, nam
posredujte informacijo o tem na enega izmed naših kontaktov, vključno s
svojimi referencami, potrdili in certifikati o primerni izobrazbi ter opisom storitve
ki jo nudite.

Uporabniki, v kolikor se imeli kakšno odlično izkušnjo s ponudnikom, za katerega
bi želeli da ga spozna širši krog uporabnikov teh storitev, nam to sporočite. 

PREVERJAMO KAKOVOST

×

PREVERJAMO KAKOVOST

PONUDNIKOV STORITEV


Strogo sprotno preverjanje kakovosti storitev na našem spletnem portalu
vam zagotavlja odlično izkušnjo.


Ker nam je vaše mnenje po opravljeni naročeni storitvi pomembno, bomo veseli vsakega vašega odziva oz. komentarja ponudbe. Komentar lahko objavite
neposredno pri sami ponudbi (OCENE STORITVE) ali pa nam posredujete vaše mnenje in izkušnjo direktno preko našega kontaktnega obrazca na strani.


Skupaj gradimo skupnost za boljši jutri!

NAGRAJUJEMO LOJALNOST

×

NAGRAJUJEMO LOJALNOST

IN TAKO RASTEMO SKUPAJ


Vaša lojalnost nam je v ponos in potrditev naše zavzetosti

Zvesti naročniki storitev boste iz naše strani prejeli tu in tam darilce 
pozornosti, s katerim se vam želimo zahvaliti za vaše zaupanje v naše
delo in trud - včasih majhne stvari lahko pomenijo veliko.

ODZIVNOST UPORABNIKOM

×

ODZIVNOST UPORABNIKOM

VEDNO Z VESELJEM NA VOLJO


Kadarkoli nas potrebujete - tukaj smo za vas!

V primeru da potrebujete informacijo ali pa nasvet, smo vam vedno
in z veseljem na voljo v okviru našega delovnega časa.

Zahtevo po uporabniški podpori na naš slovenski center za podporo
uporabnikom naslovite v slovenskem jeziku.


E:  info@universal-light.eu
E:  support@universal-light.eu

×
×
×
×