Bodite obveščeni

Prijavite se na naše e-novice in bodite deležni novosti in omejenih posebnih ponudb.

Strinjam se s splošnimi pogoji.
Spoštujemo in varujemo vašo zasebnost.

 

Splošni pogoji poslovanja

S spletno stranjo (v nadaljevanju "stran", "spletni portal" ali "universal-light.eu") upravlja podjetje Universal Light d.o.o. s sedežem v kraju Cirkovce v Sloveniji, ki pa tudi nastopa kot ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).

Ob registraciji v sistem universal-light.eu obiskovalec pridobi uporabniško ime - ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje strani universal-light.eu, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom storitev in naročnikom oziroma obiskovalcem strani.

 

Ponudba 

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletnega portala universal-light.eu pogosto ažurira in spreminja. Cene so predstavljene kot Redne cene in v kolikor je cena ponudbe znižana, velja Cena s popustom. Redne cene so cene, ki jih oblikuje ponudnik. Cena s popustom je cena, ki velja v primeru aročila storitve ali izdelka preko strani universal-light.eu v primeru da je tako objavljena, kar pomeni tudi dogovorjena s ponudnikom.
 

Cene

Spletna cena velja za vse obiskovalce spletnega portala universal-light.euDDV ni obračunan v skladu s I. odstavkom 94. člena ZDDV-I DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z vsemi načini plačila, ki jih spletna stran ponuja, pod splošnimi pogoji poslovanja.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo naročniku vselej zagotovil naslednje informacije:

Identiteta upravitelja: Universal Light d.o.o., Cirkovce 1H, 2326 Cirkovce

Kontaktni podatki: info@universal-light.eu | www.universal-light.eu

Bistvene značilnosti storitev - glej opis posamične storitve

Dostopnost storitev in izdelkov (vsaka storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopna v roku označenem v opisu ponudbe).

Pogoje izvedbe storitev (način, kraj in rok dostave).

Jasno, natančno in razumljivo predstavljene cene.
 

Časovno veljavnost ponudbe

Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop, pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila izdelkov, ki so na voljo na strani universal-light.eu:

- z nakazilom na račun upravitelja Universal Light d.o.o. po ponudbi/predračunu
- s plačilnimi ali kreditnimi karticami oz. uporabo PayPal računa (ponudnik sistema zagotavlja varno plačevanje)

 

Postopek nakupa

Na spletni strani universal-light.eu poteka postopek nakupa v naslednjih enostavnih korakih:

1.) Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V kolikor želi kupec naročilo preklicati, lahko to stori eno uro od oddaje naročila tako, da nas o tem pisno obvesti preko elektronske pošte – info@universal-light.eu najkasneje eno uro po oddaji naročila.

2.) Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, ga preveri in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o naročitvi storitev med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3.) Naročilo zaključeno: Ponudnik v dogovorjenem roku storitev opravi oz. ima kupec pravico nsročilo zavrniti skladno z zakonskimi določili in sklado s pogoji poslovanja strani universal-light.eu.
 

Pravica do odstopa od naročila

V kolikor naročnik pravočasno obvesti upravljalca spletnega portala universal-light.eu o preklicu njegovega naročila in v kolikor to že ni bilo predhodno izvedeno, vrne upravljalec naročniku njegovo kupnino v popolnosti.
 

Izvedba storitev

Ponudnik bo storitev izvedel v dogovorjenem roku in na način skladen z naročilom. Poročilo po zaključeni storitvi je dostavljeno naročniku v slovenskem jeziku, v kolikor izvajalec prihaja iz Slovenije in v angleškem jeziku v kolikor prihaja izvajalec storitve iz drugih držav.

Če naročila ne bomo mogli izpeljati v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili, pri čimer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu. 
 

Varnost nakupa

Zaradi vaše varnosti Vas v spletni trgovini universal-light.eu nikdar ne bomo spraševali po bančnih podatkih ali po številki računa. Za plačilo po avansnem računu potrebujemo zgolj vaše ime in priimek ter telefonsko številko za urgentne primere. Plačilo preko kreditne kartice ali sistema Paypal poteka preko sistema omenjenega podjetja, ki obenem tudi skrbi za varnost transakcij in 100% jamči varnost nakupa. Tako smo dosegli, da je naročevanje preko spletnega portala universal-light.eu popolnoma varno.


Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Zavezani GDPR pravilniku.


Nalaganje vsebin na universal-light.eu

Registrirani uporabniki imajo možnost nalagati vsebine na stran universal-light.eu in sicer v kategorije članki, nasveti in recepti. Uporabniki smejo nalagati vsebine zgolj ob upoštevanju naslednjih navodil:

1.) Avtorstvo - Vse vsebine, ki se nalagajo na spletno stran universal-light.eu morajo biti last uporabnika.

2.) Plagiatorstvo - Vse vsebine morajo biti unikatne, nikoli prej objavljene na spletu in ne smejo vsebovati odlomkov člankov iz drugih spletnih strani.

3.) Točnost podatkov - Vse informacije, ki se nalagajo na universal-light.eu morajo biti točne in natančne, ter jih je možno preveriti.

4.) Legalnost - Na stran je dovoljeno nalaganje legalnih informacij. Postavljanje nepreverjenih trditev ni dovoljeno.

Universal-light.eu ne odgovarja za točnost podatkov v člankih, ki jih nalagajo uporabniki. Vse pripombe glede tovrstnih vsebin zbiramo na info@universal-light.eu. Sporne vsebine bomo v najkrajšem možnem času (najkasneje pa v roku 8 delovnih dni) pregledali in po potrebi popravili oziroma odstranili iz strani.


Uporaba besedil, fotografij in video posnetkov iz strani universal-light.eu

Prepovedano je vsako kopiranje besedil ali delov besedil, prenašanje slik ali video posnetkov, brez pisne privolitve universal-light.eu.


Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

- označena bodo kot oglasna sporočila oziroma kot novice universal-light.eu,
- pošiljatelj - universal-light.eu -  bo jasno razviden,
- različne akcije in promocije bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
- jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

Elektronska sporočila pošiljamo vsem, ki se prijavijo na prejemanje novic, kot tudi vsem, ki so opravili nakup. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval in ga takoj odstranil iz seznama prejemnikov novic.


Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.
 

Zakaj so piškotki potrebni
 
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh. 
 

Katere podatke vsebuje spletno mesto?

Podjetje                          Ime piškotka           Namen                                         Čas piškotka
Universal Light d.o.o.      PHPSESID             Identifikacija uporabnikove seje   Trajanje seje

Universal Light d.o.o.      language               Nastavitev jezika                           30 dni
Universal Light d.o.o.      EUR                       Nastavitev valute                          30 dni
Universal Light d.o.o.      CL_universallight   Uporaba piškotkov                       365 dni
ShareThis                       _stid, UID*,_uset     Deli z drugimi                              Različno
Facebook Connect         Facebook  vtičnik    
Google Analytics    _ut*  Statistika ogledov spletne strani                                 Različno

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti ponudbe, rok izvedbe ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo tega. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti čim bolj natančen slikovni material, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti ponudbe.


Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se (v primeru težav) kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@universal-light.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Sicer je za reševanje sporov pristojno sodišče v Mariboru.

PAZLJIVO IZBIRAMO

IN UVRŠČAMO STORITVE


Ponudnike storitev izbiramo na osnovi verodostojnih priporočil, dodatno pa
kvaliteto 
storitve pred samo uvrstitvijo v ponudbo tudi sami preverimo!


V kolikor ste ponudnik storitve, katero bi želeli uvrstiti na naš spletni portal, nam
posredujte informacijo o tem na enega izmed naših kontaktov, vključno s
svojimi referencami, potrdili in certifikati o primerni izobrazbi ter opisom storitve
ki jo nudite.

Uporabniki, v kolikor se imeli kakšno odlično izkušnjo s ponudnikom, za katerega
bi želeli da ga spozna širši krog uporabnikov teh storitev, nam to sporočite. 

PREVERJAMO KAKOVOST

×

PREVERJAMO KAKOVOST

PONUDNIKOV STORITEV


Strogo sprotno preverjanje kakovosti storitev na našem spletnem portalu
vam zagotavlja odlično izkušnjo.


Ker nam je vaše mnenje po opravljeni naročeni storitvi pomembno, bomo veseli vsakega vašega odziva oz. komentarja ponudbe. Komentar lahko objavite
neposredno pri sami ponudbi (OCENE STORITVE) ali pa nam posredujete vaše mnenje in izkušnjo direktno preko našega kontaktnega obrazca na strani.


Skupaj gradimo skupnost za boljši jutri!

NAGRAJUJEMO LOJALNOST

×

NAGRAJUJEMO LOJALNOST

IN TAKO RASTEMO SKUPAJ


Vaša lojalnost nam je v ponos in potrditev naše zavzetosti

Zvesti naročniki storitev boste iz naše strani prejeli tu in tam darilce 
pozornosti, s katerim se vam želimo zahvaliti za vaše zaupanje v naše
delo in trud - včasih majhne stvari lahko pomenijo veliko.

ODZIVNOST UPORABNIKOM

×

ODZIVNOST UPORABNIKOM

VEDNO Z VESELJEM NA VOLJO


Kadarkoli nas potrebujete - tukaj smo za vas!

V primeru da potrebujete informacijo ali pa nasvet, smo vam vedno
in z veseljem na voljo v okviru našega delovnega časa.

Zahtevo po uporabniški podpori na naš slovenski center za podporo
uporabnikom naslovite v slovenskem jeziku.


E:  info@universal-light.eu
E:  support@universal-light.eu

×
×
×
×